Le niveau de sécurité actuel ne vous permet pas de naviguer correctement sur notre site. Nous vous invitons à modifier les paramètres de votre navigateur avant de continuer.

BOLERO HOMMAGE AAN MAURICE RAVEL
BALLET & ORCHESTRE

Danse classique
Le à 20h00  -  LOTTO ARENA ANTWERPEN  -  ANTWERPEN

INFORMATION

Het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland gaan op tournee met de ‘Bolero’ van Maurice Ravel, één van de grootste successen uit het klassieke repertoire. Dit ballet werd al bij zijn creatie warm onthaald door het grote publiek en verwierf een plaats bij de ...

Plus d'informations sur BOLERO HOMMAGE AAN MAURICE RAVEL - BALLET & ORCHESTRE

ARAME PRODUCTION PRESENTEERT NATIONALE OPERA VAN RUSLAND BOLERO HOMMAGE AAN MAURICE RAVEL

 Het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland gaan op tournee met de ‘Bolero’ van Maurice Ravel, één van de grootste successen uit het klassieke repertoire.

Dit ballet werd al bij zijn creatie warm onthaald door het grote publiek en verwierf een plaats bij de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Vooral de choreografie die in 1961 werd opgezet door Maurice Béjart met danseres Duska Sifnios groeide uit tot één van de meest emblematische.

De Bolero is één van de populairste orkestwerken. Het was Ida Rubinstein, vriendin en mecenas van Maurice Ravel, die in 1928 bij de beroemde componist een ballet met een Spaans karakter bestelde. Ravel, al altijd gefascineerd door de dans, koos voor de bolero, een traditionele dans uit Andalusië. Het werk kende sindsdien verschillende choreografische uitvoeringen waarbij telkens de perfectie en de virtuositeit van de dansers volop in de verf werden gezet.

Als toonaangevend meesterwerk in de geschiedenis van de muziek en de dans is de Bolero vandaag een muzikaal fenomeen dat wereldwijd wordt beschouwd als één van de meest gerenommeerde Franse muziekstukken.

Inscriptions aux alertes de BOLERO HOMMAGE AAN MAURICE RAVEL - BALLET & ORCHESTRE

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle.
En savoir plus

Ces artistes ou clubs de sport ne font pas partie de vos alertes :

Ces salles ne font pas partie de vos alertes :

Ajouter

PUBLICITE

Partenaire vidéo

PUBLICITE